Kefken-Cebeci Gezi Rehberi; Kefken-Cebeci’yi  ziyaret etmeyi, gezi ve tatil yapmayı düşünüyorsanız; Nasıl Gidilir, Nerde Kalınır, Ne yenilip içilir, Nesi meşhur, Hangi aktiviteler yapılır soruları için doğru yerdesiniz.

Kefken, doğası, denizi ve kumsalı ile yazın yakın bölgenin popüler sayfiye yerlerinden biridir.

Kefken aslında bir balıkçı kasabası. Kefken merkeze geldiğinizde, limanı ve balıkçı teknelerini karşınızda buluyorsunuz. Mevsiminde giderseniz eğer bölgede yiyeceğiniz leziz balıklar bu limandan çıkmakta.
Balığın yanı sıra Kefken açıklarında cikcik olarak tabi edilen midyeler ve Deniz Salyangozu da çıkartılmaktadır. Ekonomik değeri yüksek olan deniz mahsulleri özellikle yurtdışına ihraç edilmekte.

Kefken yakınlarında bulunan koylar ise bakirliği ile cezp edicidirler. Özellikle Cebeci kumsalı ile bir tatil beldesi özelliği taşımaktadır.

PEMBE KAYALAR
Pembe Kayalar mevkii ilginç jeolojik yapısı ile görenlerde hayranlık ve şaşkınlık ifadeleri yaratmaktadır. Suyun içindeyken yumuşak olan kayalar, çıkarıldıktan sonra sertleşmektedir. Bu özelliklerinden dolayı Osmanlılar döneminde, insan gücüyle dikdörtgenler şeklinde kesilerek, deniz yoluyla İstanbul’a getirilerek Sultan Ahmet Camii ve çok sayıda tarihi eserin yapımında kullanılmıştır

CEBECI
Kandıra’ya 27 km. uzaklıktaki Cebeci; tertemiz denizi, geniş kumsalları, harika doğasıyla ideal bir tatil cennetidir. Kıyılar içerisinde, çadır turizminin en yaygın olduğu yerdir Cebeci’de deniz sezonu açılmadan önce gelip bu şirin köyü mesken tutanların sayısı çok fazladır. Deniz ve güneş banyosunun, Eylül ayı sonuna kadar yapılabildiği bu doğa harikası mekanın kumsalı, yörenin en geniş plajıdır.
Kefken Adası’da Cebeci sahillerinin karşısında kalmaktadır.

KEFKEN ADASI
Kefken Adası, Karadeniz’de tarihi özelliğe sahip olan insanların yaşadığı tek adadır. Azgın Karadeniz’in şiddetli fırtınalarından korunmak isteyen ve tehlikeli anlarda barınacak yer arayan gemiler bu adanın kenarında bulunan mendirekle çevrili limana sığınmaktadır. Ayrıca yardıma ihtiyacı olan gemilere de, tahlisiye tarafından her türlü yardım ulaştırılmakta ve telsiz bağlantısı kurulmaktadır. Ada üzerinde içme suyu temin edilen birkaç tane kuyu vardır. Cebeci sahiline tekne ile beş dakika uzaklıktaki bu ada, şehir yaşamından uzaklaşıp doğayla kucaklaşabileceğiniz ve denize girebileceğiniz sayısız koya sahiptir. Amatör sualtı avcılarının bir numaralı uğrak yeri olan Kefken Adası’nda zıpkınla, levrek ve kefal avlanabilmektedir.

BABALI
Kandıra’nın en uzak sahilleri, yaklaşık 30 km. mesafedeki Uzunkum mevkiinde bulunmaktadır. Henüz pek bilinmeyen bakir bir bölgedir. Açık deniz özelliği gösteren bu sahiller rüzgârlı havalarda sörf yapılabilecek bir özellik kazanır. Büyük sayılacak bir turistik merkezin bulunmadığı bu bölge, tam anlamıyla vahşi bir cazibeye sahiptir. Gelenlerin ihtiyacını karşılayacak kadar motel ve pansiyon imkânları vardır. Çadır, kamp olanakları açısından oldukça uygundur. Kumsalı son derece geniş ve uzundur.

Kefken Nerede?

Haritadan görmek isterseniz diye de konumu buraya bırakıyoruz.

İstanbul ile Kefken arası yaklaşık olarak 160 kilometredir ve 2,5 saat civarı sürmektedir.
İzmit Kefken arası yaklaşık olarak 75 kilometredir ve 1 saat civarı sürmektedir.
Sakarya Kefken arası yaklaşık olarak 65 kilometredir ve 55 dakika sürmektedir.

İsterseniz kefken’e yakın olan daha farklı ve çeşitli, restaurantlarını beğenebileceğiniz bir diğer nokta olan kerpe’ye de gidebilirsiniz. Kefkenden Kerpeye gitmek yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir.

Kefken Cebeci’ye nasıl gidileceğiyle ilgili çok daha ayrıntılı bilgilere sayfanın üstündeki sekmelerden veya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.