Kapadokya Gezi Rehberi; Kapadokya’yı ziyaret etmeyi, gezi ve tatil yapmayı düşünüyorsanız; Nasıl Gidilir, Nerde Kalınır, Ne yenilip içilir, Nesi meşhur, Hangi aktiviteler yapılır soruları için doğru yerdesiniz.

Peri Bacaları’yla kalpleri fetheden Kapadokya bölgesi doğal güzellikleriyle göz kamaştırıcıdır. Bölgenin çevresinde bulunan yanardağlardan püsküren lavların milyonlarca yıl boyunca akarsuların ve rüzgarın aşındırması ile şekillendirdiği Kapadokya her yıl yüzbinlerce turistin akınına uğrar.

Doğanın şekil verdiği Kapodokya’ya insan eli ve emeğinin değmesiyle birlikte kliseler, Yer altı şehirlerleri, manastırlar, kitabelerle daha mistik bir havaya bürünen bölge tarihten bugüne uygarlıkların beşiği oldu.

Kapadokya macerayı sevenler için masalsı atmosferiyle adeta büyüler. Peri bacalarının arasında gezintiler yaparken daha önce hiç gidilmemiş yerler keşfedebilmeniz mümkün. Fotoğraf çekmeye meraklı iseniz muhakkak yanınıza almanızı tavsiye ederiz. Çünkü hiç görülmemiş kareler çekebilirsiniz.

Paşabağ- Zelve: Belli başlı görülmesi gereken yerlerdir.Kayalara oyulmuş geleneksel Haymana evleri ve güvercinlikler yörenin özgünlüğünü dile getirirler. Kullanılan malzemenin bol olması ve kolay işlenebilmesinden dolayı yöreye has olan taş işçiliği gelişerek mimari bir gelenek halini almıştır. Gerek avlu gerekse ev kapılarının malzemesi ahşaptır. Kemerli olarak yapılmış kapıların üst kısmı stilize sarmaşık veya rozet motifleriyle süslenmiştir.

Şarapçılık: Bölge şarapçılık ve üzüm yetiştiriciliği ile de ünlüdür. Orta Anadolu’da şarapçılık denildiğinde akla gelen önemli merkezlerden biri de Kapadokya’dır. Yörenin nadide üzümlerinin yetiştiği bereketli bağlardan kadehinize dolan bu şölene bayılacaksınız.

Avanos: Kapadokya bölgesinin sanat ve turizm merkezlerinin başında gelir. Kızılırmak kıyısına kurulmuş olan Avanos; asma köprüsü ve yemeyeşil doğası ve muhteşem konaklarıyla gözkamaştırıcıdır. Genellikle film ve diziler burada çekilir.

Ihlara Vadisi: Kapadokya bölgesinin muhteşem doğası, vadi içine oyulmuş kiliseleri, Melendiz Çayı’nın büyüleyici görüntüsü ıhlara vadisinde gizlenmiş. Göz ziyafeti daha merdivenlerden inerken başlar. Yoksa 380 basamağı kimse inip çıkmayı istemezdi.

Göreme: Kapadokya’nın şirin beldelerinden biri olan Göreme’de Göreme Açık Hava Müzesi bulunur. Müze kaya içine oyulmuş manastırlar, kiliseler, şapeller, yemekhaneler, mutfaklar ve yaşam alanlarından oluşmaktadır.

Ürgüp: Ürgüp-Avanos yolunun tam ortasında yer alır. Kimilerince “Pembe Vadi” olarak da adlandırılan bu vadide peribacalarının en tipik örnekleri görülebilir.