Gökçeada, Ege Denizi’nin kuzeyinde yer alan Çanakkale’nin bir ilçesidir. Saros Körfezi girişinde yer alan ve 95 km kıyı şeridine sahip dünyaca ünlü turizm beldesi, Türkiye’nin en batısında bulunan en büyük adasıdır.

Gökçeada Çevresinde Gezilecek Yerler

YILDIZ KOYU

Yıldız Koyu, huzur ve sakinlik arayanlar için idealdir. Sualtı canlılarını keşfetmek için koyda dalış yapılabilir, koyun tertemiz denizinde yüzülebilir veya çevre gezileri yapılabilir.

MARMAROS ŞELALESİ

Doğal ortamlardan hoşlananlar için seyir zevki de veren Marmaros Şelalesi, Dereköy civarında konumlanıyor. Yemyeşil bir vadinin çevrelediği alanda şelale manzarasına karşı piknik yapılabilir. Çevre gezileri ve trekking gibi aktiviteler tercih edilebilir.

TUZ GÖLÜ

Turistlerin en çok ilgisini çeken yerlerden biri de Tuz Gölü’dür. İki büyük plajın arasında kalan göl, bazı rahatsızlıkların tedavisi için de ziyaret edilen yerlerden. Bahar aylarında su sporlarına elverişli.

SUALTI MİLLİ PARKI

Sualtı Milli Parkı, Türkiye’nin ilk sualtı milli parkıdır. Kaleköy ile Kuzulimanı arasında kalan park, dalış tutkunları için biçilmiş kaftan.

AYDINCIK PLAJI

Tatilciler için vazgeçilmez kıyı beldelerinden biri olan Gökçeada, irili ufaklı pek çok plajı ile meşhur. Aydıncık Köyü’ne bağlı Aydıncık Plajı da, günübirlik tesise sahip tek plaj olduğundan ve uzun bir sahil şeridine sahip olduğundan çok tercih ediliyor. 1200 metrelik Kefaloz (Aydıncık) Plajı ayrıca sörf yapanların da ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Gökçeada’ya Ne Zaman Gidilir?

Ülkemizin kıyıları doğal güzellikleriyle dört mevsim görülmeye değer. Beldeye, turistik ve daha çok yazlık bir yer. Bu nedenle daha ziyade bahar ve yaz aylarında ziyaret ediliyor. Nisan – Ekim ayları arasında mutlaka görülmeli.

Gökçeada’nın Nesi Meşhur?

Tertemiz denizi ve el değmemiş kıyılarıyla çok sevilen tatil beldelerimizden Gökçeada; plajları, rüzgar sörfü, sualtı dalışı, Rum köyleri, dibek kahvesi, sakızlı muhallebisi ve bademli kurabiyesi ile meşhur.

Gökçeada’da Ne Yenir ?

Ada’da özellikle Zeytinli Köyü’nde mutlaka bademli kurabiyenin ve sakızlı muhallebinin tadına bakılmalı. Sakızlı sütlü tatlılar kıyı beldelerin en meşhur tatlılarıdır. Çınar altı kahvelerine uğrayıp dibek kahvesi içilmeli, organik yetişen sebze ve meyveler alışveriş listesine mutlaka eklenmeli.

Yunan ve Ege mutfağının da oldukça baskın olduğunu söylemeliyiz. Et ve deniz ürünleri restoranları ve serpme kahvaltı sunan yerler de oldukça fazla. Ahtapot yemekleri, Girit mezeleri, unlu mamuller, Cicirya öne çıkan tatlardan.

Gökçeada’dan Ne Alınır?

Gökçeada’ya gidip hediyelik eşya dükkanlarına uğramadan olmaz. Mumlar, biblolar, sabunlar ve el yapımı takılar göz dolduruyor. Ada şarapları çok meşhur. Organik adaya dönüşen turizm cennetinden zeytinyağı, zeytin hammaddeli ürünler, tarhana, kekik, reçel, İmroza sabunu, keçi peyniri, Efibadem kurabiyesi almadan dönmeyin.

Gökçeada’da Ne Yapılır? Aktiviteler Neler?

Yaz aylarında gidilmişse mutlaka rüzgar sörfü, kitesurf ve dalış yapılmalı. Bu gibi su sporları tekne turları ile birleştirilebilir. Ada’nın zengin sualtı dünyası hayal dünyanızı genişletecek. Rum köyleri ziyaret edilebilir. Plajlar keşfedilebilir. Tepelerden gün batımı izlenmeli. Tarihi yerler görülmeli ve tüm bunlar mutlaka bir kamera ile ölümsüzleştirilmeli.

Gökçeada’da Yapmadan Dönme!

  • Denize girilebilecek en güzel koylardan Yıldızkoy’a gidin ve beach bar’da stresinizi atın.
  • Su sporlarından en az birini deneyin ve Ada’nın gizli yanlarını keşfedin.
  • Çınar ağaçlarını takip ederek gölgede kahvenizi yudumlayın ve organik bir kahvaltı edin.

Gökçeada’daki Tarihi Yerler

  • KOKİNA KAYA MEZARI
  • YENİ BADEMLİ HÖYÜK
  • PİRGOS KULESİ
  • RUM KÖYLERİ