Akçakoca Gezi Rehberi; Akçakoca’yı ziyaret etmeyi, gezi ve tatil yapmayı düşünüyorsanız; Nasıl Gidilir, Nerde Kalınır, Ne yenilip içilir, Nesi meşhur, Hangi aktiviteler yapılır soruları için doğru yerdesiniz.

Akçakoca Karadeniz’in yeşil bitki örtüsünü, geniş kumsalı, ilçe merkezi ve köylerdeki temiz ve mavi bayraklı plajları, berrak ve temiz denizi, akarsuları, deniz ve ormanın muhteşem uyumuyla yansıtmış olduğu güzellikleri barındırmaktadır
Tarihi evleri, tarihi hamamı, camileri, kalesi, şelaleleri, mağaraları ve hepsinden önemlisi turizm anlayışını kavramış, turizmde tecrübe sahibi olmuş konuksever, candan ve sıcak halkı ile tercih edilen merkezler arasında olmuştur

Akçakoca’nın ılıman iklimi dolayısıyla ege ve Akdeniz’in bunaltıcı yaz sıcağından kaçan tatilcilere yeşilin ve mavinin her tonunu bulabilecekleri iyi bir tatil imkânı sunmaktadır.
Akçakoca aynı zamanda zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Özellikle kayın, kestane, ıhlamur, çınar, meşe ağaçlarından oluşan bitki örtüsü tatilcilere doyumsuz bir seyir zevki verir.

AKÇAKOCA’DA GEZİLECEK YERLER

CENEVİZ KALESİ MESİRE YERİ VE PLAJI
Şehir merkezinin 2.5 km batısında, fındık bahçeleri ve ormanın eteğindeki tarihi kalenin doğu ve batısında eşsiz kumsalı ve berrak sularıyla sizi bekleyen iki koy ve kale içinde Akçakoca Belediyesince işletilen ve çok rağbet gören bir piknik alanı mevcuttur. Konumu itibariyle yıl boyunca ziyaretçi akınına uğrayan kale, moloz taşlarla bir burun üzerine inşa edilmiştir. Kesin kanıt olmamakla beraber, Cenevizliler tarafından yapıldığı söylenen kale, gelen misafirlerimizin hem doğa, hem de denizle baş başa piknik yapıp yüzerek iyi vakit geçirmeleri için harika bir ortamdır.

FAKILLI MAĞARASI
İlçe merkezinin 8 km. güney doğusundaki Fakıllı Köyü içinde bulunan mağaraya gitmek için, Çuhallı çarşısından, itfaiye ve cezaevi güzergahını takip ederek, çevre yolu köprüsü altından geçilerek köy merkezine ulaşılmaktadır. Bu mağaraya 1 m. yüksekliğindeki, 15 metrelik bir galeriden girilerek ulaşılır. Halen doğanın bıraktığı şekilde bulunan mağaranın içinde çeşitli yönlere giden galeriler ve yoğun ilgi çeken sarkıt ve dikitler mevcuttur.

AKTAŞ ŞELALESİ
Şelale eşsiz görünümü ile tüm ilgileri üzerine toplayan bir doğa harikasıdır. Şehir merkezine 11 Km uzaklıktadır. Aktaş köyünden şelaleye kadar olan uzaklık ise 3 km kadardır.

SARIYAYLA ŞELALESİ

Şelale merkezden yaklaşık 14 km uzaklıktadır. Berrak akan suyuyla, yeşille adeta kucaklaşmıştır. Doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için ideal bir ortamdır.

CUMA YERİ VE AHMET DEDE TÜRBESİ 

İlçemizin 3 km. güneybatısında Arabacı Köyü yolu üzerinde, asırlık çınar ağaçları arasında, pırıl pırıl akan bir derenin kıyısındaki bu güzel mesire yerinde, Ahmet Dede Türbesi ile ahşap tarihi bir cami ve taş bir hamam kalıntısı bulunmaktadır. Burada bulunan derenin kıyısı boyunca zaman zaman fındık tarlaları içinden, zaman zaman dere kıyısındaki taşlar üstünden atlayarak yürüyüş yapabilir, doğaya olan özleminizi giderebilirsiniz.

MELENAĞZI KÖYÜ VE PLAJI
Akçakoca’nın 13 km. batısında bulunan bu köyümüzde balıkçılık hayli önemlidir. Köy içindeki Melen Çayı balıkçı teknelerinin barındığı doğal bir liman konumunda olup; ırmak boyunca balıkçı tekneleriyle yapacağınız gezinti, size doğa ile baş başa emsalsiz anlar yaşatacaktır. Sahil boyunca geniş ve doğal plajlar, kır kahveleri, gazinolar, kamping alanları bulunmaktadır. Kıyıda su derin olmadığından, özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir.

KARABURUN KÖYÜ VE PLAJI
Geniş doğal plajları, sığ denizi sakin ev pansiyonları ile çok rağbet gören bu yöremizde de kır kahveleri, lokanta ve gazinolar size farklı lezzetler sunmaktadır. Doğa ile baş başa kalıp, dinlenmek için ideal bir dinlence yeridir. Şehir merkezine 10 km. uzaklıktadır.

ÇAYAĞZl, KUMPINAR MEVKİİ VE AKKAYA KÖYÜ
Karadeniz Ereğli yolu üzerinde, ilçe merkezinin 7 km. doğusunda başlayan ve sahil boyunca uzanan geniş, doğal plajlarıyla büyük rağbet gören bu yöre, ormanlar arasında akan derelerde balık avlayıp, patika yollarda doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Çok güzel piknik alanları mevcut olan bu bölge kış avcılığı için uygundur.

ŞİFALI SU ORMAN İÇİ DİNLENME YERİ
Akçakoca – Düzce karayolu üzerindeki bu mesire yerinin içme suyunun bazı hastalıklara iyi geldiğine inanılmaktadır. Su hiç havayla temas etmeden, membasından itibaren gün yüzü görmeden, kapalı olarak gelmekte, yaz-kış aynı ısıyı korumaktadır ve hava almadığı için bakteri barındırmamaktadır. Burada orman içine giden yollar üzerinde yürüyüş yapmak, yeşile ve doğaya duyduğunuz özlemi giderecektir.

EDİLLİ AĞZI PLAJI
Ormanla denizin adeta kucaklaştığı bu geniş ve doğal plajlar bölgesi, özellikle kalabalıktan kaçanların beğenip tercih ettikleri bir plajdır.

YAPILACAK AKTIVITELER

Trekking: Sarp kayalarla kesilmiş sahil boyunca ve şelale güzergahında doğayla içiçe
Rafting: Görülmeye değer Melen çayında
Olta Balıkçılığı: Melen çayı ve Karadeniz’de

Yakın çevrede görülebilecek yerler arasında, Yedi göller, Abant, Kartalkaya, Düzce Efteni Kuşcenneti, Samandıra Şelalesi, Antik Konuralp, Kdz. Ereğli Cehennem Mağarası bulunmaktadır.

AKÇAKOCA’YA NE ZAMAN GİDİLİR?

Akçakoca’ya sıcak ve ılıman bir iklim hakimdir; Belirgin yağış görülmektedir. En kurak aylarda bile yağış miktarı oldukça fazladır. Akçakoca ilinin yıllık ortalama sıcaklığı 12.9 °C ‘dır. Yıllık ortalama yağış miktarı: 968 mm’dir. Deniz ve güneş için gidecek olanlar için pek tercih edilmez ama hafif havası ve sakinliğiyle insanları büyülemeyi başarmaktadır.

AKÇAKOCA’NIN NESİ MEŞHUR?

Batı Karadeniz bölgesinde yer aldığı için zamanla Karadeniz mutfağına benzer olarak şekillenmiş ve kendince özelleşmiştir. Bu yemeklerin önde gelenleri mancarlı pide, fındık, Balık yemekleri, laz böreği, melengüç tatlısı ve kestane balı’dır.

AKÇAKOCA’DAN NE ALINIR?

Akçakocaya gittiğinizde sevdikleriniz için tütün kolonyası ve lezzetli fındıklar alabileceğiniz hediyeler içerisinde ön plandadır. Aynı zamanda tekstil ürünleri, el dokumaları ve bölgede kurulan yöresel pazarlarda satılan doğal ürünleri alabilirsiniz ve insanlar en güzel çilek reçellerini yapmak için çileklerini buradan temin etmektedir.